Van 4 tot 10 oktober is het in België weer de Week van de Official. Alle sporten – en dus ook hockey – staan tijdens die week speciaal stil bij het belang van scheidsrechters en judges voor de sport.

 

Hockey is gewoon niet mogelijk zonder scheidsrechters. Daarnaast is voor deze scheidsrechters het fluiten een echte hobby, die ze met hart en ziel vervullen. Zoals de hockeyspelers, trachten ook zij iedere keer opnieuw het beste van zichzelf te geven. En zoals de spelers, maken ook zij af en toe fouten. Dit is menselijk en moet, zoals voor de spelers, gerespecteerd worden!

 

Tijdens deze Week van de Official willen we al onze scheidsrechters speciaal in de spotlight zetten. We stellen dan ook aan alle teams voor om bij de start van hun wedstrijden op  9 & 10 oktober, een ‘appreciatiecirkel’ te vormen:

 

  • Bij het fluitsignaal dat het einde van de opwarming en de start van de wedstrijd aangeeft:

 

    • beide teams komen samen naar het midden van het veld

 

    • beide teams vormen een cirkel rond de twee scheidsrechters

 

    • alle speelsters/spelers applaudisseren voor de twee scheidsrechters

 

 

We vragen aan alle teams om van dit gebeuren filmpjes of foto’s te maken en deze te delen op hun sociale media en die van de club.

 

Vergeet dan ook niet de juiste hashtags te gebruiken: #bedanktscheids #weekvandeofficial

 

 

Meer info kan je vinden op https://hockey.be/nl/week-van-de-official-doe-mee-met-de-appreciatiecirkel/ 

Onze club heeft als ambitie om zowel recreatieve als competitieve hockeyspelers hun geliefkoosde sport te laten beleven. Dat we in Keerbergen enkele uitzonderlijke talenten hebben - en we met onze jeugdopleiding op goede weg zijn - wisten we al een tijdje, maar we zijn toch bijzonder trots op onze allereerste Tiger die deel uitmaakt van de nationale U15G ploeg. Via de District selecties werd onlangs Rose Leysen (speelster U16G1) geselecteerd voor de Belgische BeGold U15G ploeg. Een dikke proficiat aan Rose, haar teamgenoten en de sportieve staff! Mogen er nog vele Tigers volgen...

Benieuw naar Rose haar verhaal...?

Het sportseizoen draait weer op volle toeren en dat merken we meteen op onze parking.

Graag willen we jullie nogmaals herinneren aan het volgende:

Elke woensdag en zaterdag van 8u30 tot 23u00 openen we ook onze parking op het Molenplein.

Gelieve maximaal gebruik te maken van deze parking.

Hierdoor hebben de bezoekende ploegen nog plaats op de parking vooraan, waardoor onveilige situaties

vermeden kunnen worden.

Om het hockeyspel fair en correct te laten verlopen, worden de wedstrijden steeds begeleid door 2 arbiters. Deze werken samen als een echt team en helpen mekaar waar nodig. Op bijna alle niveau's zijn de arbiters steeds vrijwillige ouders en/of spelers die het leuk vinden om de wedstrijden vanop het terrein (ipv van aan de zijlijn) intens mee te beleven.

Voorwaarde is wel dat de vrijwillige scheidsrechters de spelregels van het hockeyspel goed kennen en correct toepassen. Onze club organiseert hiervoor verschillende online (theorie) en praktijklessen en begeleiding zodat iedereen die interesse heeft, de nodige ervaring kan opdoen. Michel Ausloos is vanaf dit seizoen aangesteld als coördinator arbitrage op onze club. Michel heeft meer dan 30 jaar ervaring in de hockeywereld en heeft bovendien de juiste organisatorische én sociale skills om de scheidsrechterscel verder uit te bouwen. In een ander berichtje stelt hij zichzelf even voor.  Je kan Michel het best bereiken via scheidsrechter@hockeytigers.be . Gelukkig staat hij er niet alleen voor; onze club telt intussen al 6 officiële Club Umpires en zelfs 2 Nationale scheidsrechters! 

Voor beginnende managers en spelers, is het vaak niet altijd duidelijk welke club/ploeg voor de scheidsrechters moet zorgen. Temeer daar deze regels wel eens durven te veranderen. In principe is het vrij eenvoudig: bij wedstrijden in de Nationale Competitie voorziet de federatie Nationale arbiters of voorzien beide clubs elk een arbiter (uitgezonderd in de lagere reeksen), in de Regionale competitie (VHL) zorgt de thuisclub steeds voor 2 arbiters - uitgezonderd in de hoogste reeks (VHL1). Toch nog twijfels? Kijk even bijgevoegd overzicht na of stuur een mailtje naar scheidsrechter@hockeytigers.be 

Tenslotte nog een welgemeende dankjewel aan alle vrijwillige arbiters - en Michel en zijn team! Zonder arbiters, geen wedstrijden. Zonder wedstrijden, geen hockey...

High Five!

 

Overzicht van de lidgelden 2023/2024.

Zoals u weet  worden de lidgelden steeds en integraal aangewend voor de sportieve omkadering van onze spelers. Kosten van trainers en coaches, huur (en afbetaling) van de beide velden, aankoop en vervangen van materiaal, verzekeringen, inschrijvingsgeld bij de Bond...enz zijn immers cruciaal voor de goede werking van onze club en om onze sportieve ambities waar te maken. Tov. vorig seizoen hebben we enkele wijzigingen doorgevoerd, zo is bv. het lidgeld beter gerelateerd aan het aantal trainings- en wedstrijduren per week. 

Een woordje uitleg betreffende de borg bij uitschrijving.

De borg werd ingevoerd gezien vrij veel leden niet correct of te laat uitschrijven, ondanks duidelijke richtlijnen op onze site (Club/ Code of Conduct) en jaarlijkse herinneringsflash.

De waarborg zal terugbetaald worden bij uitschrijving vanaf 1 juni tem 30 juni via het uitschrijvingsformulier ( indien deze waarborg voordien betaald werd).

De waarborg zal NIET terugbetaald worden bij een latere uitschrijving, NA 30 juni.  De reden hiervoor is dat we begin juli de teams en leden reeds moeten inschrijven bij de federatie waardoor we als club een deel van het inschrijvingsgeld verschuldigd zijn.

De waarborg zal NIET terugbetaald worden bij correcte uitschrijving, tussen 1 juni en 30 juni, indien gevolgd door een her-inschrijving voor 30 september.  Dit omwille van een administratieve kost bij de club en aansluitingskost bij de federatie.  Bij deze her-inschrijving zal er opnieuw een waarborg van 75 euro aangerekend worden.  

De eventuele terugbetaling van de waarborg zal gebeuren drie maanden na de afsluiting van dit formulier, eind september, omwille van bovenstaande reden.

 

Categorie Aansluiting lid Federatie Aansluiting ploeg Federatie Lidgelden 2022/2023 incl federatie + verz.
U6 33 €   230 €
U7 33 € 58,25 € 370 €
U8 33 € 58,25 € 370 €
U9 33 € 58,25 € 370 €
U10 33 € 58,25 € 390 €
U11 33 € 58,25 € 410 €
U12 33 € 58,25 € 410 €
U14 46 € 84,25 € 450 €
U16 46 € 84,25 € 450 €
U19 46  € 84,25 € 450 €
Heren 1 73 € 116,84 € 470 €
Heren 2 73 € 116,84 € 365 €
Dames 1 73 € 116,84 € 470 €
Dames 2/3 73 € 116,84 € 365 €
Gents 73 € 116,84 € 340 €
Ladies 73 € 116,84 € 340 €
G-Hockey 38 €   120 €
Trimmers 28 €   285 
Start2Hockey 0  €   120 €

 

1. Bij alle nieuwe inschrijvingen: + 75€ als borg. Dit wordt terugbetaald bij correcte en tijdige uitschrijving tussen 1/6 en 30/6.

2. Familiekorting voor gezinsleden met min 3 spelende leden, met één facturatie-adres: 30 € korting per speler

3. Er worden geen gedeeltelijke lidgelden toegestaan noch terugbetalingen van lidgelden gedaan gedurende het seizoen, met uitzondering van:

- internaat studenten die niet de mogelijkheid hebben om trainingen te volgen

- hockey spel niet mogelijk omwille van medische redenen met sportverbod voor minimale duurtijd van 2 maanden en gestaafd met een doktersattest

4. Start2Hockey omvat een lessenreeks van 10 lessen. Daarna kan overgegaan worden naar een volwaardig lidmaatschap.

 

Leden kunnen zich uitschrijven tot en met 30/6 via dit formulier.

 

BELANGRIJKE INFORMATIE!

UITERSTE betaaldatum is 2 weken na ontvangst van de factuur
Voor laat-betalers zal het lidgeld per lid met 25 euro stijgen. Teneinde verzekerd te zijn van een plaats in een team is het trouwens  belangrijk de lidgelden op tijd te betalen.

Rekeningnummer:
BE50 0688 9939 2818 van HC Keerbergen Tigers, Keerbergen.
BTW: 0812.187.235

Voor verdere vragen en eventuele betalingsproblemen kunt u terecht bij onze schatbewaarder Sonja Rabaeyadmin@hockeytigers.be

HOCKEYCLUB KEERBERGEN TIGERS ZEGT NEE TEGEN

WEGWERPPLASTIC!


Vanaf 2021 geldt in de Europese Unie een verbod op plastic wegwerpartikelen en daar wil Hockeyclub Keerbergen Tigers alvast als dynamische sportclub het voorbeeld geven met deze sensibiliseringscampagne tegen wegwerpplastic. Ondertussen kennen we allemaal het toenemende probleem van plastic vervuiling.

Te vaak krijgen we te zien of te horen dat slecht afbreekbare delen van ons weggeworpen plastic in de natuur terechtkomen. Ze vervuilen aarde en oceaan, zijn verantwoordelijk - na accidentele inname - voor de dood van ontelbare dieren te land en ter zee, en komen als microplastics terug op ons bord, in de lucht die we inademen en in het water dat we drinken.


Hockeyclub Keerbergen Tigers hecht sinds haar oprichting van de club veel belang aan ecologische waarden en wenst de ecologische footprint naar best vermogen zo klein mogelijk te houden door onze jeugd te motiveren om herbruikbare drinkbussen te gebruiken. Immers, van intensief hockey spelen krijg je een grote dorst, en vele van die dorstlessers zijn jammer genoeg te koop in wegwerpflesjes. Het resultaat hiervan? Een onnodige extra berg plastic afval.


Het clubbestuur heeft besloten om vanaf mei 2021 geen wegwerpplastic meer toe te laten op de clubterreinen. Om dit mogelijk te kunnen maken is men overgegaan tot de aanschaf van duurzame drinkbussen - met eigen branding - die vanaf vandaag aan onze leden gratis geschonken zullen worden. Van zodra de hockeycompetitie opnieuw van start gaat zullen ook bezoekende teams op de hoogte gebracht worden van dit initiatief en aangespoord worden om het voorbeeld te geven! Hockeyclub Keerbergen Tigers wil bovendien een trendsetter te zijn in de aanloop naar de plasticvrije maand mei in samenwerking met het gemeentebestuur van
Keerbergen.


Met dank aan de sympathieke steun van onze partner VIRTUS!

first whistle
heren1- herakles 24/9/2023
the last whistle
vrijwilligersBBQ
kalender
  May 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
gefeliciteerd!!
24/05
Lucie Grootaert
24/05
Lily-Rose Delen
26/05
Maya Delhougne
30/05
Simon Schuermans
30/05
Lila Veldeman
30/05
Casper Dierckxsens
30/05
Victor Jansen
31/05
Zita Couwelier
31/05
Tuur Schroven
trooper

Sponsors

© website powered by Twizzit.com