NIEUWS

Traditiegetrouw beloonde de Vlaamse Hockey Liga op de Algemene Vergadering 2023 de clubs voor hun kwaliteits- en opleidingsprogramma's. Net zoals vorig jaar werd onze club onderscheiden met een Bronzen Club Manager label én een Zilver Umpire Academy. Een welverdiende beloning voor de gevolgde opleidingen én behaalde diploma's van onze bestuurders, vrijwilligers en scheidsrechters.

Als klap op de vuurpijl verkregen we, als slechts één van de 3 clubs in Vlaanderen, een Gouden Label voor onze Coach Academy. De andere gouden labels werden uitgereikt aan Braxgata en Leuven. Deze erkenning is het resultaat van ons strikt beleid op vlak van verplichtte opleidingen en diploma's voor al onze trainers en coaches.

Dikke proficiat aan iedereen die bijdraagt aan de professionalisering van onze club!

 

 

 

De data van de paasstages 2023: van 3 tot en met 7 april

U6-U8 : hockey for fun: van 9.30 u tot 16.30 u

U9-U12: hockey fundamentals: van 9.30 u tot 16.30 u

U14-U19: hockey performance: van 17.30 u -20.30 u

Klik en schrijf je in!

 

Heel dikke merci aan alle scheidsrechters, chauffeurs, managers, mensen van het groencomité, mensen van het feestcomité, tappers in de pop-up, veldverantwoordelijken, juniorcoaches, mensen van het clubhuiscomité, categorieverantwoordelijken, materiaalmedewerkers, fotografen, wedstrijdplanners.... en tot slot allen die een warm hart hebben voor onze Tigers-hockeyclub. Zonder jullie geen hockeyclub in Keerbergen!

En natuurlijk hartelijk welkom aan alle nieuwe en toekomstige vrijwilligers...!

 

 

 

 

 

Welcome back Tigers!

Na een lange tropische zomer staan we vol ongeduld te trappelen om aan het nieuwe hockeyseizoen te beginnen. Velen onder jullie onderhielden hun conditie en skills tijdens de Tigers zomerkampen, getuige een record aantal deelnemers, ondanks de hitte. De sproeiers werden dan ook dankbaar ingezet als verkwikkende douches! Anderen verkozen verdere exotische bestemmingen om te sporten, een kleurtje te krijgen of simpelweg te genieten met familie en vrienden.

Aan elk van jullie, welcome back bij de Hockey Tigers! Een speciaal warm welkom aan de meer dan 65 nieuwe leden die zich in onze club inschreven tijdens de zomermaanden. Bedankt voor het vertrouwen – we hopen dat jullie je thuis voelen in de familiale omgeving van onze club en snel en definitief gebeten worden door het – uiterst besmettelijk – hockey virus! Voor diegenen die de hockeysport en/of onze club verlaten, veel succes met de studies en nieuwe uitdagingen, de fundamentele clubwaarden zoals discipline, respect en team-spirit gaan je vast en zeker nog goed van pas komen! Eens een Tiger, altijd een Tiger!

Gezonde ambities – sportief en omkadering

Voortbouwend op de groei en de sportieve successen van het voorbije seizoen, is er deze zomer hard gewerkt om onze doelstellingen – die we gerust gezond ambitieus mogen noemen – te verwezenlijken. 

  1. 750 spelende leden

Een verdere groei van ons ledenaantal (doelstelling = 750) is belangrijk om hockey op alle niveaus te kunnen aanbieden: beginners – recreatief – competitief. Daarbij gaat onze speciale aandacht naar de allerkleinsten (U6-7-8) vermits zij de ideale leeftijd hebben om de basistechniek snel onder de knie te krijgen. Via ons Hockey4School programma, lieten we de voorbije maanden meer dan 2500 kindjes kennis maken met onze sport in zowat alle basisscholen uit de buurt. Zijn we (nog) niet langs geweest in jouw school? Snel een berichtje en ons team komt langs (met aangepaste sticks, ballen, doeltjes, … en héél veel enthousiasme

De hockeysport vereist niet alleen heel wat technische en tactische vaardigheden, ook fysiek vraagt het hockeyspel heel wat van lijf en leden. Te weinig aandacht voor ontwikkeling van specifieke spieren en algemene conditie heeft nefaste gevolgen voor het algehele spelniveau maar ook voor de blessurelast en eventuele latere gevolgen.

Binnen onze club wensen we extra aandacht te besteden aan de fysieke ontwikkeling van onze spelers en we zijn bijzonder verheugd dat Julian Torrente – al enkele seizoenen coördinator van onze volwassenen teams, en zelf speler bij Heren 1 – deze verantwoordelijkheid op zich zal nemen. Als Head of Physical Development zal Julian onder andere de warming up and cooling down routines verder op punt stellen en invoeren op alle niveaus. Daarnaast zal hij specifieke fysieke trainingsonderdelen ontwikkelen en invoegen in de reguliere trainingen van alle teams – uiteraard in samenwerking met de coaches en trainers. We danken Julian alvast om zijn expertise verder ten dienste van onze club te willen stellen.

 

Julian Torrente - “During my education and professional experience as hockey trainer, coach and player, I have experienced the crucial importance of proper physical development and training many many times. Hockey is a very demanding sport when it comes to overall physical condition and muscle strength. Starting at young ages, players need to strengthen and develop specific muscle groups, create a discipline with regards to warming up and cooling down and maintain a good overall physical condition. I look forward to helping the Tigers to become fit(ter), stay fit and bring their overall hockey game to the next level.

WEDSTRIJDKALENDER

 

Wedstrijdkalender 2021-2022 in opmaak.

 

OVER HCKT.

 
Sinds de start van Hockey Tigers Keerbergen in 2003, kan er met trots gezegd worden dat onze club doorheen de jaren gegroeid is tot een plaats van zowel gezelligheid en plezier als van sportiviteit en professionaliteit. Evenzeer serieuze sportievelingen als leutige sympathisanten kunnen terecht in onze club.
 
Wij streven naar een beleid waarin iedereen zich uitermate welkom voelt en zich vermaakt. Bijgevolg staat onze club dus ook niet stil. Elk jaar zijn wij opzoek naar nieuwe initiatieven en ideeën om innovatief te blijven en er voor te zorgen dat de spelers, trainers en supporters 100% kunnen genieten van hun tijd bij de Hockey Tigers!
 

© website powered by Twizzit.com