Onze club heeft als ambitie om zowel recreatieve als competitieve hockeyspelers hun geliefkoosde sport te laten beleven. Dat we in Keerbergen enkele uitzonderlijke talenten hebben - en we met onze jeugdopleiding op goede weg zijn - wisten we al een tijdje, maar we zijn toch bijzonder trots op onze allereerste Tiger die deel uitmaakt van de nationale U15G ploeg. Via de District selecties werd onlangs Rose Leysen (speelster U16G1) geselecteerd voor de Belgische BeGold U15G ploeg. Een dikke proficiat aan Rose, haar teamgenoten en de sportieve staff! Mogen er nog vele Tigers volgen...

Benieuw naar Rose haar verhaal...?


ROSE, DIKKE PROFICIAT MET JE SELECTIE!

Wanneer ben je eigenlijk gestart met hockey?

Ik heb hockey leren kennen via een Berentrode kampje, toen ik 7 was. Dan was ik naar verschillende clubs gaan kijken en proeflesjes gedaan. Uiteindelijk heb ik dan de keuze gemaakt voor Keerbergen hockeytigers voor de gezelligheid, goede sfeer en de toffe ontvangst.                                                              Ik ben gestart bij U8G.

Wat motiveert je om elke week er volop voor te gaan?

Ik vind hockey echt een leuke sport, kan me er helemaal in uitleven en houdt mijn conditie op peil. Daarnaast voel ik me helemaal thuis in mijn team, op en top gemotiveerde hockey speelsters, waardoor we een top team vormen. Elk jaar wisselt het team wel, maar dat is juist boeiend! Je moet je zo elk jaar terug aanpassen maar het lukt wel erg goed!

Hoe heb je district ervaren?

Deelnemen is belangrijker dan winnen’ is het motto van district.                                                  

Een selectie voor District speler is toch wel heel spannend. Ik raad het iedereen aan, het is een unieke ervaring om met verschillende spelers van diverse clubs en nieuwe trainers te starten. Spannend… ‘In 2020 was ik zelfs niet geselecteerd in de 1e ronde, maar in 2021 ging het plots helemaal anders. Na de districtselectie, zijn er een aantal trainingen (beperkt via Covid),  gevolgd door het Candriam Tornooi waar de finale BeGold selectie gebeurd door diverse scouts en coaches. Gelukkig heb ik daar goed gespeeld, rekening houdend met alle tips die ik daarvoor heb gekregen en met een grote portie geluk. Ik voelde me direct comfortabel in de groep want er was een super toffe sfeer, met allemaal keigoede spelers en vooral professionele coaches.

En dan is het gewoon een kwestie van jezelf te zijn, je best doen en dan maar hopen dat je bij de selectie zit.                                            

Ik ben wel super blij en trots met de finale selectie naar U15 girls BeGold. Het wordt wel een druk jaar, vol extra trainingen (elke zondagavond) en stages (elke vakantie) met een nieuw team en coach. We beginnen eraan eind September!

Wie wil je graag bedanken?

Als eerste mijn ouders die steeds klaar staan om taxi te spelen. Natuurlijk ook mijn club Keerbergen tigers die mij de kans gegeven hebben om deel te nemen aan de selectie. Daarnaast mijn coach Maria, sinds U12 onze trouwe coach die het beste uit ons haalt en mij gebracht heeft op het niveau dat ik nu ben. Tenslotte mijn team én mijn tweelingzus en teamgenoot, die heel trots is op mij.

DANKJEWEL ROSE EN NOG HEEL VEEL SUCCES GEWENST BIJ DE U15G BEGOLD!

Rose haar advies naar andere spelers:

  1. Geniet van de sport. Hockey is zo leuk.
  2. Luister naar de tips van de coach en pas ze toe.
  3. Doe je best, ook al is het soms wat moeilijk.
  4. Have fun met je team!