Hoewel de hockeycompetitie al enkele weken achter ons ligt, wordt er achter de schermen volop gewerkt aan de sportieve voorbereiding voor de volgende seizoenen.

Naast het aantrekken van een nieuwe sportieve staf – daarover later meer – zetten we ook volop in op de professionele begeleiding en ontwikkeling van onze trainers en coaches. Hiervoor werd een samenwerking aangegaan met Thomas Briels, ex-international en kapitein van onze Red Lions. Thomas bundelde zijn jarenlange ervaring op vlak van hockey coaching en training in een uniek, didactisch platform – LEAD genaamd – waartoe al onze trainers en coaches online toegang zullen hebben. Daarnaast zal Thomas af en toe op onze club te vinden zijn om onze trainers en coaches met praktische tips & tricks bij te staan.


Thomas Briels: Het aanleren van de juiste technische en tactische hockeyvaardigheden vraagt heel wat kennis en kunde van onze – vaak jonge – trainers en coaches. Met het LEAD platform wil ik mijn jarenlange ervaring via direct inzetbare technische en tactische video's ter beschikking stellen van deze beloftevolle hockeytrainers en clubs. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met de HockeyClub Keerbergen Tigers en ben ervan overtuigd dat we de sportieve werking naar een nog hoger niveau kunnen tillen.

Adolfo Gutierrez – sportief coördinator: Het LEAD platform zal onze trainers en coaches helpen bij het aanleren van zowel de technische basisvaardigheden als de meer complexere technieken en zelfs tactische wedstrijdvormen. Bovendien bevat het platform ontelbare trainingsoefeningen die meteen kunnen ingezet worden op het terrein. De fysieke of virtuele begeleidingssessies met Thomas Briels bieden onze trainers daarnaast een unieke mogelijkheid om te leren van één van de grootste hockeyspelers aller tijden. We zijn enorm verheugd om samen met hem onze club verder te kunnen laten groeien.