Welcome back Tigers!

Na een lange tropische zomer staan we vol ongeduld te trappelen om aan het nieuwe hockeyseizoen te beginnen. Velen onder jullie onderhielden hun conditie en skills tijdens de Tigers zomerkampen, getuige een record aantal deelnemers, ondanks de hitte. De sproeiers werden dan ook dankbaar ingezet als verkwikkende douches! Anderen verkozen verdere exotische bestemmingen om te sporten, een kleurtje te krijgen of simpelweg te genieten met familie en vrienden.

Aan elk van jullie, welcome back bij de Hockey Tigers! Een speciaal warm welkom aan de meer dan 65 nieuwe leden die zich in onze club inschreven tijdens de zomermaanden. Bedankt voor het vertrouwen – we hopen dat jullie je thuis voelen in de familiale omgeving van onze club en snel en definitief gebeten worden door het – uiterst besmettelijk – hockey virus! Voor diegenen die de hockeysport en/of onze club verlaten, veel succes met de studies en nieuwe uitdagingen, de fundamentele clubwaarden zoals discipline, respect en team-spirit gaan je vast en zeker nog goed van pas komen! Eens een Tiger, altijd een Tiger!

Gezonde ambities – sportief en omkadering

Voortbouwend op de groei en de sportieve successen van het voorbije seizoen, is er deze zomer hard gewerkt om onze doelstellingen – die we gerust gezond ambitieus mogen noemen – te verwezenlijken. 

  1. 750 spelende leden

Een verdere groei van ons ledenaantal (doelstelling = 750) is belangrijk om hockey op alle niveaus te kunnen aanbieden: beginners – recreatief – competitief. Daarbij gaat onze speciale aandacht naar de allerkleinsten (U6-7-8) vermits zij de ideale leeftijd hebben om de basistechniek snel onder de knie te krijgen. Via ons Hockey4School programma, lieten we de voorbije maanden meer dan 2500 kindjes kennis maken met onze sport in zowat alle basisscholen uit de buurt. Zijn we (nog) niet langs geweest in jouw school? Snel een berichtje en ons team komt langs (met aangepaste sticks, ballen, doeltjes, … en héél veel enthousiasme


Ter info, we zijn voor het seizoen 22-23 met 39 teams ingeschreven in de competitie dankzij ongeveer 560 spelers. Daarnaast tellen we nog een 25-tal deelnemers aan onze Start2Hockey lessenreeksen.

  1. Een professionele omkadering en infrastructuur

Onze hockeyclub bestaat dankzij de belangeloze inzet van tal van vrijwilligers, werkgroepen en bestuurders. Wees dus niet verbaasd als je op een dag wordt aangesproken om een handje toe te steken als ploegmanager, wedstrijdbegeleider of scheidsrechter, terreinverantwoordelijke, event organisator, communicatiespecialist, barman of barvrouw, materiaalmeester, grasmaaier, sponsor, penningmeester of secretaris, ondervoorzitter of voorzitter – het overkwam ons allemaal al eens (vaak meerdere keren

Recentelijk konden we als club mooie stappen vooruit zetten op het vlak van arbitrage en wedstrijdbegeleiding, administratie en financieel beheer, sponsoring en materiaal en infrastructuur. We blijven daarnaast hard werken aan een betere leden- en club-communicatie en een leuke activiteitenagenda voor alle leden en fans. Daarover later meer…

Vrijwilligers zijn de (stille) motor van de club – het echte en zichtbare werk wordt geleverd door de technische staff op en naast het veld. Al onze hoofdcoaches en trainers zijn gediplomeerde professionals die de opleiding en begeleiding van onze jeugd en volwassenen ter harte nemen. Deze zomer verwelkomen we 2 Argentijnse top speelsters/coaches, 1 Poolse speler/coach en enkele ervaren Belgische coaches en spelers. Daarnaast benoemden we een Hockey Performance Manager en een Head of Physical Development in onze club (zie infra) . Stuk voor stuk belangrijke en noodzakelijke stappen om ons te handhaven op de hoogste Nationale wedstrijdniveaus.

Naast het aantrekken van het nodige talent, kan onze infrastructuur vanzelfsprekend niet achterblijven. We investeerden in een digitaal scorebord en videotoren aan het waterveld, en bijkomende materiaalcontainers voor het trainingsmateriaal. 

  1. Een (h)echt clubgebeuren

Ondanks de vertraging met de bouw van ons – broodnodige – clubhouse, blijven we niet bij de pakken zitten. Een zéér enthousiast event-team werkte een geweldig leuke activiteitenkalender uit met Super Sundays ambiance, Halloween- en Sinterklaas hockey, en heel wat sfeer aan onze – inmiddels gekende – Tigers Popup Bar. Het wordt een fantastisch seizoen!

Aftrap van seizoen 22-23 in TIGERTOWN

En dat seizoen gaan we – in stijl – starten! Op 16-17-18 September nemen we jullie mee op een echt Tigers avontuur in ons eigen TIGERTOWN. Op een unieke locatie, vlakbij en toch veraf, mede dankzij onze nieuwe kledingsponsor OSAKA en al onze trouwe sponsors en partners. Er is voor elk wat wils, jong en oud, sjiek en ongedwongen, speels en officieel, maar vooral – vol verrassingen! Ontdek er alles over op Tigertown info en schrijf je snel in!

In naam van alle Tigers, vrijwilligers, sportieve staff en bestuurders wensen we jullie een leuk en succesvol hockeyseizoen toe!

Je Tiger Team