Scheidsrechtercursus

(SCHRIJF JE HIER NOG IN)


Beste hockeyouder/speler,
Velen van jullie staan vaak aan de zijlijn om uw kinderen aan te moedigen, en vaak zijn er dan discussies over de regels. Soms zijn er ook gewoon te weinig of geen scheidsrechters van Keerbergen. Onze club heeft een tekort aan scheidsrechters en bovendien willen wij graag minstens 1 scheidsrechter per ploegje.
Of uw kind nu in een 4-tal, 6-tal, 8-tal of al een echt 11-tal speelt, er is steeds nood aan ouders-scheidsrechters om hun spel in goede banen te leiden.
Hoe vroeger u kan instappen, hoe beter. De spelregels bij de 4-tallen en 6-tallen zijn namelijk een stuk eenvoudiger dan bij de 11-tallen.

Wij willen je graag op weg helpen en daarom organiseren wij een scheidsrechtercursus. Dit wordt een interactieve cursus waarbij de regels direct worden toegepast tijdens een oefenmatch op training. Hierna kan u via e-learning op uw eigen tempo de regels aanleren.

Tijdens 2 sessies behandelen wij de volgende onderwerpen:

Sessie 1
- Basisregels van het hockeyspel - waar vindt u de nodige documentatie
- Specifieke regels en afspraken bij het begeleiden van 4x4, 6x6, 8x8
- Gebaren en signalen van de scheidsrechter

Sessie 2
- Overzicht van de voornaamste overtredingen en bijhorende straffen
- Oefenstof voor het theoretisch examen
- Vraag en Antwoord

Na het volgen van deze sessies bent u in principe klaar om uw online theoretisch examen af te leggen en kan u aan de slag!

De eerste sessie vindt plaats op Vrijdag 11/12 van 18u tot 19u30, met aansluitend een oefenmatch waarop we direct eens naar de praktijkkant kijken.

 

Na wat zelfstudie (met de mogelijkheid om ons vragen te stellen via een “hot-line”) houden wij dan eind januari een tweede sessie waarop de examenstof aan bod komt, de meeste gestelde vragen overlopen worden en wij een proefexamen geven, hierna bent u dan helemaal klaar voor het online examen.

Drempelvrees is niet nodig, jullie leren alles stap voor stap en eerst binnen de club zelf.

 

Schrijf je hier in, we need you!

Met sportieve groeten,