Wat is Trimhockey eigenlijk?

Trimhockey is een interessante vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen beoefenen. Een goede reden om te gaan Trimhockeyen is wanneer de eigen kinderen zijn begonnen met hockey. Op die manier kan men zelf ervaren wat het spel en de sport inhouden, de regels leren, zelf deelnemen aan het verenigingsgebeuren, en eventueel als coach van een jeugdteam de nodige inzichten verwerven. 

Voor wie?

Meestal bestaat de groep trimhockeyers uit 30+ ers, en grotendeels uit mensen die niet eerder gehockeyed hebben of voor Gents en Ladies die mix willen spelen.  Zowel dames als heren zijn dus welkom bij de trimmers.  Het niveau hangt onder andere af van de leeftijd, fysieke gesteldheid en hockeyervaring van de spelers.   Meer info?  Klik op Lees Meer


Focus op het recreatieve

Trimhockey wordt gepositioneerd als een laagdrempelige manier van hockey spelen.  Veelal zullen de leden die meer aan competitie willen doen de combinatie maken of de overstap doen naar competitie Ladies en Gents.  Het grote verschil dus met Ladies en Gents teams is dat er geen aanwezigheidsverwachting is.  Nog een verschil is dat het hockeyen op recreatief niveau is zonder prestatiedruk, vrijblijvend en laagdrempelig.   Men kan trimhockey beschouwen als een aangename buitentraining om de conditie op peil te houden.   Daarnaast is het prettig om actief bezig te zijn in teamverband.

Trimhockey training

De ervaren leden van Trimhockey (vaak ook spelers bij Gents en Ladies) zullen zelf de trainingen organiseren afhankelijk van het niveau van de spelers.

Iedere trimhockey-training begint met een korte warming-up om blessures te vermijden. Meestal is dit al in de vorm van lopen met een stick en bal.   Daarna  wordt er  een partijtje gespeeld op een half of kwart veld met na afloop een cooling-down.

Officiële wedstrijden?

Belangrijk om te weten is dat het initiatief voor Trimhockey komt vanuit de clubs die onder elkaar wedstrijden organiseren. Er wordt aldus geen competitie voorzien door de Vlaamse Hockey Liga  voor deze recreatieve beoefening van de hockey sport, zoals dat bv gebeurt bij Gents en Ladies competitie.

De trimmerscompetitie is een wedstrijdconcept waarbij gemengde ploegen het tegen elkaar opnemen. Er wordt met 7 gespeeld (3 vrouwen, 4 mannen) op een half veld. De normale regels zoals beschreven in de hockeybond zijn van toepassing.

Wanneer officiële start en trainingen?

We starten met TrimHockey NA de winterstop dus in februari 2014.  De trainingen zullen zondag plaatsvinden op een half veld en dit van 11h00 tot 12h00

Kostprijs?

Om deel te nemen aan de trimmers moet men officieel lid zijn van de hockeytigers . Kostprijs voor deelname aan TrimHockey is gratis voor actieve Gents en Ladies zolang het veld gedeeld is door Hockeyschool.  Voor nieuwe leden is de prijs 90 euro (verzekering + huur veld) voor 2de helft van seizoen 2013-2014.

Opmerking  voor huidige Gents en Ladies

De aanwezigheid bij de trimmers mag op geen enkele manier impact hebben of de officiële wedstrijden en trainingen .  In het begin van het seizoen 2013 – 2014 heeft iedereen bij de Gents en Ladies moeten aangeven welke format hij verkiest qua wedstrijd deelname. De naleving hiervan is een conditio sine qua non om met de trimmers mee te doen.

Voor vragen en inschrijven

Inschrijven doe je via deze link, ben je nog geen lid van de club dan eerst hier aanmelden.