inschrijvingsformulier

Vanaf heden kan je van bij je thuis en op je eigen tempo het diploma van Theoretische Scheidsrechter Outdoor en Indoor behalen. Het scheidsrechterscomité schakelt over naar het digitale tijdperk. De klassieke opleidingen in de clubs worden nu vervangen door een e-Learning systeem. Dit kan niet enkel op PC, maar ook op tablet en smartphone! Leer de regels door meerkeuzevragen te beantwoorden, waarvan een groot deel een tekening, foto of video bevat. Zowel het diploma indoor als outdoor zal op deze manier behaald kunnen worden.

Volgens de richtlijnen van de hockeyfederatie moeten alle spelers van + 12 jaar perfect op de hoogte zijn van de hockeyspelregels en dus ook in staat om als scheidsrechter op te treden; m.a.w. iedereen ouder dan 12 jaar moet verplicht het theoretisch outdoor scheidrechtersexamen afleggen!

Deze leden zullen dan ook in de loop van het volgend seizoen een mail ontvangen via Sportlink en ons secretariaat, met een link naar Drillster, een opleidings- en examentool. Dit gebeurt automatisch, dus registreer je niet uit eigen beweging.

Je zal dan een aantal modules moeten doorlopen (spelsituaties, spelregels, overtredingen, deelnemers en signalen), en als je dat onder de knie hebt, kan je met vrucht het examen afleggen.(minimum = 80 %)

Er is ook een module 'zaalhockey' leidende tot het diploma indoor.

 

Diegenen die niet tot bovenstaande groep behoren, en toch een scheidsrechtersfunctie zouden willen vervullen (ouders, sympathisanten, ..) worden verzocht zich te registreren via het inschrijvingsformulier

Zij worden nadien gecontacteerd via het secretariaat.

Van één ding kan je zeker zijn: als scheidsrechter een match in goede banen leiden, geeft een enorme voldoening!