Het is officieel. De Hockeytigers hebben voor het eerst in de geschiedenis een eigen nationaal scheidsrechter in hun rangen!

Vorig jaar waren we als club al enorm fier op Senne Van Dessel (U16B) toen hij de jongste Club Umpire van Vlaanderen werd.

Hij stak toen niet onder stoelen of banken dat zijn ambitie hier niet stopte en dat hij verder wilde doorgroeien als scheidsrechter op een hoger niveau.  Lees verder....


Ondertussen heeft hij zijn passie voor de arbitrage reeds ruim bewezen door zo veel mogelijk wedstrijden te fluiten, zowel bij de jeugd als bij onze seniorenteams. Hij aarzelde zelfs niet om ons eerste damesteam hiervoor te vergezellen naar Huy. Onder begeleiding van Didier Dockier werd Senne klaargestoomd om de volgende stap te zetten en verder te groeien.

Met trots kunnen we u melden dat Senne, als allereerste in de geschiedenis van Keerbergen Tigers, zijn examen voor nationaal scheidsrechter met succes heeft afgelegd.

Hiervoor moest hij, onder het toeziend oog van examinatoren Sebastien Michielsen en Michael Pontus van de Hockeybond een jeugdwedstrijd fluiten op nationaal niveau. Dit deed hij samen met een andere jeugdige kandidaat, Max Lambrechts van Antwerp.

De examinatoren waren onder de indruk van beide jongens en deze kunnen zich voortaan, terecht, nationaal scheidsrechter noemen.

Voor ons als club is de stap die Senne gezet heeft ook heel belangrijk. Onze ambitie blijft om met zoveel mogelijk teams door te groeien naar het hoogste niveau.  Dit telt ook voor ons scheidsrechterkorps.
Momenteel kreeg onze club regelmatig financiële sancties van de bond omdat we geen nationale scheidsrechter in onze rangen hadden. Ook dit zullen we vanaf volgend seizoen niet meer hebben.

Wij wensen Senne oprecht te feliciteren en ook te bedanken voor zijn inzet als scheidsrechter voor onze club en we hopen uiteraard dat het succes van Senne en vooral het plezier dat hij beleefd als scheids andere jongeren binnen onze club zal inspireren en motiveren om dezelfde stap te durven zetten. We bedanken ook Didier Dockier voor zijn deskundige ondersteuning!