Beste ouder, beste speler van de U16/U14

 

De Vlaams Hockeyliga streeft naar een betere kennis van de spelregels voor alle spelers die op een heel veld spelen. Om die reden verwacht de hockeybond dat alle spelende leden op termijn hun examen theoretisch scheidsrechter behalen. Voor de spelers van de U19 is dit reeds verplicht vanaf dit seizoen. Voor de U16 volgt deze verplichting vanaf volgend seizoen 2019-2020, het jaar erna is dit ook verplicht voor alle U14. Concreet betekent dit dat elke speler op termijn zijn diploma theoretisch scheidsrechter dient te behalen om wedstrijden te mogen spelen.

Hockeytigers Keerbergen hecht veel belang aan een degelijke kennis van de spelregels voor alle spelers op een heel veld. Als club willen we jullie, als speler van de U16 en U14, hierin ondersteunen en niet wachten tot volgend seizoen. Jong geleerd is goed gedaan en daarom maken we er graag nu al werk van. Een betere kennis van de regels zorgt immers voor een vlotter spelverloop en vaak ook voor minder frustraties op het veld.

Concreet voorzien we een opleiding op donderdag 22/11/18 van 19u30 tot 21u in de Sporthal voor alle leden van de teams U16 – U14.


Wat mag je verwachten?

Informatie over de verschillende spelregels: waar moet je allemaal rekening mee houden?

  • Wat mag wel en wat niet? Wat zijn overtredingen?W
  • Welk signaal gebruikt de scheidsrechter voor wat?
  • Ruimte voor vragen

Daarna kan het examen (via drillster e-learning) ook ineens afgelegd worden waardoor de slaagkansen ook een stuk hoger liggen.

Didier Dockier, verantwoordelijke voor de scheidsrechterscel binnen onze club zal deze opleiding in goede banen leiden. Senne Van Dessel, clubumpire voor de hockeytigers en tevens speler van de U16B, zal ook aanwezig zijn om de opleiding mee te ondersteunen.

WACHT NIET TOT HET VOLGENDE SEIZOEN MAAR SCHRIJF JE NU AL IN!

 

We willen je ook vragen om je via onze website ineens aan te melden voor de online scheidsrechtercursus via drillster.
Dit kan via deze link. Je ontvangt dan een login en paswoord voor deze site. Breng deze zeker ook mee naar de opleiding.

Op de avond zelf breng je best een tablet, laptop of smartphone mee.  Zo kan je nadien ook gemakkelijk je examen ter plaatse afleggen.

Als ouder ook interesse om de spelregels beter te leren kennen? Uiteraard bent u ook meer dan welkom om je in te schrijven voor de opleiding en examen. De ideale manier om te testen wie de beste kennis heeft van de spelregels. Papa en/of mama of zoonlief/dochterlief. Inschrijven is de boodschap!

Nog vragen? Geef gerust een seintje. We beantwoorden ze met veel plezier.

Sportieve groeten,


Het bestuur van Hockeytigers Keerbergen.