Beste HockeyTigers,

In parallel met de bouw van ons top-hockeyveld, investeert de club in de verdere professionalisering van de sportieve begeleiding. Ze trekt hiervoor Mariela Mondaca en Paulina Carrizo aan, beide toptrainsters uit Argentinië.

mariela

Mariela wordt T1 trainer/coach van ons Heren1 team en zal tevens op dinsdag- en donderdagavond onze jeugdploegen begeleiden. Mariela heeft meer dan 10 jaar op het hoogste niveau gespeeld in Argentinië, Frankrijk en België. Als trainster/coach heeft ze inmiddels een indrukwekkend parcours achter de rug bij oa Brugge, Dragons en Temse, waar ze tevens de vaste T1 is van de Dames – NAT1. Mariela wordt trouwens één van de eerste hockeycoaches in België met het Instructeur B diploma, uitgereikt door Sport Vlaanderen. Je kan Mariela en onze Heren 1 aan het werk zien op dinsdag en donderdagavond en op zondagnamiddag om 15u bij thuiswedstrijden.

paulina

Voor onze keepers is er ook goed nieuws! In het modern hockey is een goede goalkeeper van essentieel belang voor het team. De huidige generatie goalies hebben een uitstekend atletisch vermogen, spelinzicht en bliksemsnelle reflexen. Daarenboven beschikken ze vaak over een sterke mentale weerbaarheid. Deze eigenschappen dienen vanzelfsprekend aangeleerd en getraind worden. Vandaar investeert onze club in het aantrekken van een toptrainster in de hockeywereld – Paulina Carrizo. Paulina werd sinds 2019 geselecteerd voor het Nationale vrouwenteam van Argentinië “Las Leonas” en speelt sinds vele jaren aan de top in de Argentijnse, Spaanse, Nederlands en Belgische competitie. Bovendien was zij jaren goalie coach bij de “Martijn Drijver Acadamy” – dé wereldwijde autoriteit op het vlak van hockey keepers training. Paulina zal tijdens het seizoen alle HockeyTigers goalies trainen, steeds op donderdagavond.

 

We heten Mariela en Paulina van harte welkom op onze club en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking!

 

Met sportieve groeten,

 

Het sportieve bestuur